9 kedai buku di Ipoh Terbaik & Popular 2023

Editorial Team

kedai buku di Ipoh – Ipoh bukan sahaja terkenal dengan keindahan alam semulajadi, tetapi juga dengan keunikan warisan sejarahnya.

Bagi penggemar buku, kawasan ini menyediakan beberapa kedai buku pilihan terbaik yang masih bertahan hingga kini.

Dalam artikel ini, kami akan senaraikan 9 kedai buku di Ipoh terbaik yang tidak boleh anda lepaskan peluang untuk melawat.

Senarai ini dibina berdasarkan penilaian dari beberapa faktor seperti kemudahan senibina kedai, pelbagai jenis buku yang dijual, kualiti dan ketulenan koleksi, perkhidmatan pelanggan, dan banyak lagi.

Selain itu, kami juga mengambil kira maklum balas positif dari pelanggan dan pengunjung kedai tersebut.

Tidak kira jika anda mencari novel fiksyen, buku resepi atau mahakarya sains, pasti anda dapat menjumpai koleksi yang sesuai di salah satu kedai buku yang kami senaraikan.

Jadi, sambunglah membaca artikel ini untuk mengetahui lebih lanjut tentang kedai-kedai buku yang mendapat tempat di senarai kami.

New Century Book Store | Ipoh | Kedai Buku New Century

Alamat136, Jln. Sultan Yussof, 30000 Ipoh, Perak, Malaysia
Nombor Telefon+60 5-254 4646
Waktu OperasiIsnin: 9:00 PG – 6:30 PTG, Selasa: 9:00 PG – 6:30 PTG, Rabu: 9:00 PG – 6:30 PTG, Khamis: 9:00 PG – 6:30 PTG, Jumaat: 9:00 PG – 6:30 PTG, Sabtu: 9:00 PG – 6:30 PTG, Ahad: Tutup
Google MapsBuka di Google Maps
5.0
Based on 5 reviews

Real Customer Reviews at Kedai Buku New Century:


syazana khairuddin- 06:19 11/22/22
Banyak pilihan buku..

Muhammad Syazwan- 04:59 06/03/22
Servis mereka memang terbaik.Better dri mubarak yang sombong tu.Rekomen kedai buku ni.Buku2 sekolah byk ada

Math Tutor Syazwan- 11:29 06/19/19
Lovely 'akak' aka boss kat sini sangat tenang. Tahu selok belok kedai luar dalam. Bila tanya, boleh jawab sepantas kilat.Pekerja-pekerja kat sini tenang-tenang saja (tak ikut kau keliling kedai waktu kau tengah nak belek-belek buku). Jadi, kau boleh belek-belek buku kat sini macam dalam perpustakaan. Tenang...Kat sini kebanyakanya, buku-buku untuk tujuan pembelajaran dan bukannya pelbagai. Memang kedai buku ni destinasi sesuai kalau nak membeli-belah buku rujukan, modul, dan buku kerja untuk anak-anak. Pilihan buku-buku yang ada pun berkualiti. Sangat disyorkan 👍👍👍

Kharlil Othman- 10:40 07/10/18
Kedai yang tersusun dan kemas, memang ada rasa nak duduk dalam kedai dan baca buku disitu, smua ada dalam kedai ni, mmg tak perlu nak ke MPH ke, POPULAR ke, sini semua ada. Dan harga - harga buku semua berpatutan, layanan mesra oleh staff - staff kedai ni, ceria...suka bergelak ketawa, dan berjenaka...walaupun saya nak mencari buku 555.Sekarang lagi senang, boleh beli online je, tak payah la nak bazir duit minyak nak ke sana, tak payah nak berpeluh ketiak mengayuh basikal, buat bazir sabun je sebab bila dah balik dari kedai buku, nak kena mandi.Semua boleh beli kat LAZADA & SHOPEE dah, senang je, ade promosi kot dari LAZADA rasenye sekarang. Terima Kasih Kedai Buku New Century.

Norazrene Azlan -- 10:22 07/10/18
Sy pernah pergi kedai ni nak cari buku utk anak sy yg berumor 2 tahun. Sampai kedai ni sejuk mata mandang, staff nya cantik lagi baik hati. Sy duk busy mencari buku dia duk layan anak saya. The best part is, anak saya pun suka kat dia !! Senang sy cari brg kat kedai tu .. skang ni nak beli buku or stationeries boleh guna Lazada and Shoppee je sebab dorg dah ada dlm tu. Baru perasan td tu yg terigt eh kedai ni rupanya. Terus nak buat review sbb staff die memang baik hati. So tak kesah la lepasni kalau takde masa nak ke kedai boleh beli online je ! Yeayy!!
js_loader

POPULAR bookstore @ Ipoh Parade

AlamatLot F20 and F21, 1st Floor, Ipoh Parade, 105, Jalan Sultan Abdul Jalil, 31350 Ipoh, Perak, Malaysia
Nombor Telefon+60 5-242 9755
Waktu OperasiIsnin: 10:00 PG – 10:00 PTG, Selasa: 10:00 PG – 10:00 PTG, Rabu: 10:00 PG – 10:00 PTG, Khamis: 10:00 PG – 10:00 PTG, Jumaat: 10:00 PG – 10:00 PTG, Sabtu: 10:00 PG – 10:00 PTG, Ahad: 10:00 PG – 10:00 PTG
Google MapsBuka di Google Maps
4.6
Based on 5 reviews

Real Customer Reviews at POPULAR bookstore @ Ipoh Parade:


Koo Kar Wai- 08:56 07/01/23
Ini sepatutnya menjadi cawangan yang agak lengkap di Ipoh!Sebab asalnya cawangan lama di Ipoh.

Yung Xuan- 07:41 06/06/23
Ia terletak di tingkat 2 Ipoh Parade (Sebelah Sudut). Anda boleh menemui semua buku dan majalah di sini, termasuk buku latihan sekolah, buku kerja, novel dan beberapa buku mengikut kegemaran anda. Terdapat banyak alat tulis juga, kertas, pen, fail dan banyak lagi. Pelbagai pilihan boleh dipilih dan harga berpatutan!

Darjee HG- 10:35 04/21/23
Satu lagi kedai buku Popular. Ini terletak di tingkat 2 Ipoh Parade, yang merupakan pusat membeli-belah terkenal di bandar Ipoh. Anda boleh menemui semua buku dan majalah di sini, termasuk buku latihan sekolah. Terdapat banyak alat tulis juga, seperti kertas, pen, buku nota, kalkulator... Ia mudah.

Noor Jannah Afi- 14:05 01/16/23
Banyak koleksi buku yang bagus. Kedai itu besar. Terdapat bahagian buku promosi juga. Memang puas hati.

Muin Gamer- 21:41 11/15/21
Banyak pilihan buku utk yg masih belajar sekolah rendah. Tetapi, kurangnya buku utk yg bersekolah tingkatan 6. Harap, popular alert terhadap perkara ini
js_loader

BookXcess Kong Heng Ipoh

Alamat91, Jln. Sultan Yussof, 30000 Ipoh, Perak, Malaysia
Nombor Telefon+60 5-246 0019
Waktu OperasiIsnin: 10:00 PG – 8:00 PTG, Selasa: 10:00 PG – 8:00 PTG, Rabu: 10:00 PG – 8:00 PTG, Khamis: 10:00 PG – 8:00 PTG, Jumaat: 10:00 PG – 8:00 PTG, Sabtu: 10:00 PG – 8:00 PTG, Ahad: 10:00 PG – 8:00 PTG
Google MapsBuka di Google Maps
3.8
Based on 5 reviews

Real Customer Reviews at BookXcess Kong Heng Ipoh:


Zulsidqi Syah- 11:08 07/09/23
Tingkat bawah paling cantik kalau nak ootd! Bookxcess ni dulu rupanya sebuah bank!Nampak macam kecik, tapi bila masuk akan ada tangga nak kebawah atau ke atas, cuma terselindung sikit.

Shiya Chan- 07:36 06/12/23
Saya tidak pasti sama ada mini mart di sini mempunyai pemilik yang sama dengan perpustakaan, tetapi kakitangan mini mart uncle itu sangat tidak ramah!

Dalila- 12:57 09/20/22
book xcess sini kalau nak compare dengan outlet yang lain, mungkin ni paling kecik. tetapi masih banyak pilihan. yang bestnya book xcess ni sebab buku2 kat kedai2 dorang sangat lah murah jika nak dibandingkan dengan kualiti buku dia yang berkulit tebal kalau untuk buku kanak2. sangat berbaloi. most of bbnu datang sini utk ootd. hahaha

fajrul mahdi- 05:00 06/28/22
Byk buku dari luar negara. Banyak buku bahasa inggeris. Pelbagai genre buku terdapat disini. Terdapat port ootd.

Alianajwa Florist- 13:39 03/02/22
AssalamualaikumBooks ! All about books..yang best nya ada 3 tingkat..and naik tangga pusing2 tu..hahahaha..Books banya sangat dari books budak budak until la orang dewasa..and this bookXcess is instagrammable..so memang ramai datang sini..Kat city town ipoh memang banyak place untuk take pictures..so this one you guys should singgah..lagi2 for those yang memang suka buku..hehe..And we have fun here..tengok2 buku and all..hehe..
js_loader

Century Book Store

AlamatS35, Ipoh Parade, Jalan Sultan Abdul Jalil, Greentown, 31400 Ipoh, Perak, Malaysia
Nombor Telefon+60 5-545 1186
Waktu OperasiIsnin: 10:00 PG – 10:00 PTG, Selasa: 10:00 PG – 10:00 PTG, Rabu: 10:00 PG – 10:00 PTG, Khamis: 10:00 PG – 10:00 PTG, Jumaat: 10:00 PG – 10:00 PTG, Sabtu: 10:00 PG – 10:00 PTG, Ahad: 10:00 PG – 10:00 PTG
Google MapsBuka di Google Maps
3.2
Based on 5 reviews

Real Customer Reviews at Century Book Store:


Koo Kar Wai- 08:57 07/01/23
Malangnya, tiada lagi buku 📖!

shv- 10:26 06/15/22
Saya tidak pernah ke sini tetapi saya berharap untuk berada di sini tidak lama lagi, saya harap ada pembunuh syaitan dan jujutsu kaisen perkara tetapi saya telah melihat bahawa terdapat anime lain juga

THEWORSTSNIPER- 09:13 05/06/22
Palsu semuanya kad Pokemon palsu palsu Funko pop palsu juga Saya yakin semua yang ada di dalamnya ada Pokemon palsu yang perlu dituntut. Satu-satunya sebab saya memberikannya 2 bintang adalah kerana juruwang itu jujur ​​dan memberitahu saya ia palsu apabila saya bertanya

Adam Haz- 13:32 11/04/21
Kedai anime terhebat di Ipoh

Jazli- 08:43 06/13/18
Saya nak bagi bintang sifar. Tidak mengapa, biar saya berbahasa melayu. SAYA BELI THE ACTION FIGURA , TAPI TIBA2 CASHIER TU CABUT MY ACTION FIGURA DGN MUKA INNOCENT. DAN YANG MENGEJUTKAN BENDA TU TAK BOLEH CABUT DAN TOKOH AKSI DAH HANCUR TANPA SAMPAI KAT TANGAN SAYA . FKLAJAJOIASJDADSA
js_loader

Novel Hut

Alamat87, Jalan Sultan Abdul Jalil, Kampung Jawa, 30300 Ipoh, Perak, Malaysia
Nombor Telefon+60 5-253 6284
Waktu OperasiIsnin: 11:00 PG – 7:30 PTG, Selasa: 11:00 PG – 7:30 PTG, Rabu: 11:00 PG – 7:30 PTG, Khamis: 11:00 PG – 7:30 PTG, Jumaat: 11:00 PG – 7:30 PTG, Sabtu: 11:00 PG – 7:30 PTG, Ahad: 11:00 PG – 7:30 PTG
Google MapsBuka di Google Maps
4.4
Based on 5 reviews

Real Customer Reviews at Novelhut:


annis nadia- 05:58 07/13/23
Tempat ni datang dari kecil. Since kedai ni dari dalam ipoh parade. Macam macam buku ada. Cuma buku kanak kanak agak kurang. Yang banyak buku fiction & non fiction. Buku buku primary, secondary, spm, pmr, law, it , science also banyak.

Saiful Rahman- 05:20 11/28/22
Byk novel preloved yg boleh kita dapati di novelhut.

Wan Mohamad- 06:39 10/14/21
Buku Bahasa Inggeris lebih banyak berbanding Bahasa Malaysia.Apapun terbaik.. harga agak murah.

Saiful Hafez- 12:17 12/28/19
berjuta bahan bacaan dan buku ulangkaji ilmu harga paling murah..

Shanafisah Sy Ahmad Saukawi- 03:39 12/19/19
Banyak pilihan buku dan majalah yg lebih murah dr buku baru, sesuai bagi yang suka membaca dan jimat.
js_loader

POPULAR bookstore @ AEON Mall Ipoh Station 18

AlamatF09, First Floor, AEON Ipoh Station 18 Shopping Centre, 2, Susuran Stesen 18, Station 18, 31650 Ipoh, Perak, Malaysia
Nombor Telefon+60 5-323 5326
Waktu OperasiIsnin: 10:00 PG – 10:00 PTG, Selasa: 10:00 PG – 10:00 PTG, Rabu: 10:00 PG – 10:00 PTG, Khamis: 10:00 PG – 10:00 PTG, Jumaat: 10:00 PG – 10:30 PTG, Sabtu: 10:00 PG – 10:30 PTG, Ahad: 10:00 PG – 10:00 PTG
Google MapsBuka di Google Maps
4.4
Based on 5 reviews

Real Customer Reviews at POPULAR bookstore @ AEON Mall Ipoh Station 18:


Yung Xuan- 13:31 07/23/23
Ia terletak di tingkat satu. Anda boleh menemui semua buku dan majalah di sini, termasuk buku latihan sekolah, buku kerja, novel dan beberapa buku mengikut kegemaran anda. Terdapat banyak alat tulis juga, kertas, pen, fail dan banyak lagi. Pelbagai pilihan boleh dipilih dan harga berpatutan! Perkhidmatan juruwang juga bagus!

Darjee HG- 12:55 04/20/23
Kedai buku Popular tipikal. Yang ini terletak di dalam Stesen Beli-belah Aeon Ipoh 18, di tingkat satu. Anda boleh menemui buku dan majalah, dan juga alat tulis. Ia adalah tempat yang baik untuk melepak dan meneroka keajaiban buku. Terdapat buku untuk bayi dan kanak-kanak, dan terdapat buku untuk kanak-kanak yang pergi ke sekolah. Banyak pilihan alat tulis, pen, pen marker, kotak kad, papan putih, pengasah, pencetak dan kertas, gam... Dll.

HarnGuu Teh- 13:13 10/26/22
Kedai buku popular standard. Ia betul-betul di sebelah kedai osim. Banyak pilihan buku, alat tulis.

soonsoon7- 04:46 07/11/19
Hebat, tempat yang bagus untuk mencari buku 📚perkhidmatan yang hebat

hemo phobiaz- 09:03 08/13/17
Segala-galanya adalah baik. Dari susunan rak kepada perkhidmatan pelanggan. Walau bagaimanapun, saya dengan senang hati akan mencadangkan bahagian beratur yang betul di juruwang. Sesetengah pelanggan mungkin menghalang orang lain semasa beratur.
js_loader

Percetakan Pustaka Muda dan Pustaka Muda

Alamat14-16, Jalan Tun Abdul Razak, Taman Cherry, 30100 Ipoh, Perak, Malaysia
Nombor Telefon+60 5-527 4079
Waktu OperasiIsnin: 9:00 PG – 6:00 PTG, Selasa: 9:00 PG – 6:00 PTG, Rabu: 9:00 PG – 6:00 PTG, Khamis: 9:00 PG – 6:00 PTG, Jumaat: 9:00 PG – 6:00 PTG, Sabtu: Tutup, Ahad: Tutup
Google MapsBuka di Google Maps
4.8
Based on 5 reviews

Real Customer Reviews at Percetakan Pustaka Muda dan Pustaka Muda:


Shamsul Nizam- 10:42 05/05/23
Banyak kitab boleh didapati disini. Jawi atau rumi. Sediakan duit shaja. Owner ramah

Mohamad Saiful- 09:17 03/10/23
Banyak menjual pelbagai jenis buku agama

Sharimi Huzaifah Al yamani- 09:37 01/20/23
Lama dah x pegi kedai ni ...bnyak buku2 agama, tasawuf, mcm2 bntuk Al Quran dll...ada mknan Sunnah ...Mai dtg sini mcm2 ada rugi kalau x dtg

Hakimuddin Suhaimi- 01:00 12/24/22
Buku-buku kitab dan agama banyak kat sini.

Zai Metro- 04:57 03/06/22
Apa sahaja jenis kitab, novel dan kelengkapan beribadah boleh diperolehi di sini. One stop spot for Muslims and non Muslims (who wants to learn about Islam)
js_loader

POPULAR bookstore @ AEON Mall Ipoh Klebang

AlamatF01 & F02, First Floor, AEON Mall Ipoh Klebang, Lot 12080, Klebang Perdana, 31200, 31200 Chemor, Perak, Malaysia
Nombor Telefon+60 5-291 4280
Waktu OperasiIsnin: 10:00 PG – 10:00 PTG, Selasa: 10:00 PG – 10:00 PTG, Rabu: 10:00 PG – 10:00 PTG, Khamis: 10:00 PG – 10:00 PTG, Jumaat: 10:00 PG – 10:00 PTG, Sabtu: 10:00 PG – 10:00 PTG, Ahad: 10:00 PG – 10:00 PTG
Google MapsBuka di Google Maps
4.4
Based on 5 reviews

Real Customer Reviews at POPULAR bookstore @ AEON Mall Ipoh Klebang:


Sazali _- 10:11 08/21/20
Tempat shopping yg tenang..semua Ada sini..kalau x larat nak Jalan Jalan Ada keruai menunggu disediakan

Math Tutor Syazwan- 08:28 01/03/20
Your usual POPULAR Bookstore as per my regards.Saya selalu cari buku rujukan di sini bagi anak murid sekolah rendah dan menengah bagi subjek matematik. Pilihannya agak terhad. Lebih elok pergi ke pekan Ipoh. Buku teks KSSR dan KSSM KPM pun tak ada di sini. Hatta staf di sini pun menyarankan saya ke Kinta City ataupun Ipoh Parade untuk mencari buku teks.Inventori kelengkapan alat tulis agak baik di sini terutama bagi isian semula (refill) bagi pelbagai jenama pen dan pen marker.Lain-lainnya terdapat buku novel dan buku fiksyen pelbagai bahasa (terutamanya bahasa Mandarin)

Nurul Nasuha- 14:12 06/02/19
Bnyk pilihan buku, slalu ad diskaun

Hamizan Zainal Abidin- 08:40 04/05/19
Tempat dia umpama pergi ke perth...australia..

Gani Gani- 10:13 04/01/19
Semua ada
js_loader

POPULAR bookstore @ AEON Mall Kinta City

AlamatLot F52A, 1st Floor, AEON Mall Kinta City, No.2, Jalan Teh Lean Swee, Off, Jalan Sultan Azlan Shah Utara, Bandar Baru Medan Ipoh, 31400 Ipoh, Perak, Malaysia
Nombor Telefon+60 5-548 1381
Waktu OperasiIsnin: 10:00 PG – 10:00 PTG, Selasa: 10:00 PG – 10:00 PTG, Rabu: 10:00 PG – 10:00 PTG, Khamis: 10:00 PG – 10:00 PTG, Jumaat: 10:00 PG – 10:00 PTG, Sabtu: 10:00 PG – 10:00 PTG, Ahad: 10:00 PG – 10:00 PTG
Google MapsBuka di Google Maps
4.6
Based on 5 reviews

Real Customer Reviews at POPULAR bookstore @ AEON Mall Kinta City:


Amerol Anas- 05:24 08/20/22
alamak, emmm, emmm kene review ke. emmmmm. pegi situ slalu cari pensil ngn watercolour jeww 👉🏾👈

Elifa Ismail- 14:30 06/03/22
Buku silibus baru Tahuk 6 dah keluar. Mujur la ada. Dah 3 kali pegi awal tahun ni asyik takde lagi.

Hasrul Rizal- 18:10 05/05/22
Jumaat 6 May 2022..Macam masuk Popular bookstore di shanghai,lagu cina sepanjang masa...ingatkan salah masuk bookstore...😂

Ashaa Sofea- 11:06 04/05/22
First time saya sampai Perak . Tempat first saya masuk sini untuk berbuka puasa , seyes . Best sgt sgt 🤗❤️

Raihan Rahim- 11:30 01/29/22
Best Popular sini. Besar. Selesa. Banyak bahan bacaan/buku ada. Beli stationary semua di sini. Mudah. One shop centre. Hahaha.
js_loader

Bagikan:

Ads - After Post Image

Leave a Comment