9 kedai komputer di Pulau Pinang (Murah & Terbaik) 2023

Editorial Team

kedai komputer di Pulau Pinang – Pulau Pinang merupakan salah satu destinasi utama sektor teknologi dan komputer di Malaysia. Terdapat pelbagai kedai komputer yang menawarkan perkhidmatan yang berbeza serta pelbagai jenis peralatan dan aksesori.

Namun, mencari kedai terbaik untuk membeli atau menjual peralatan komputer anda dapat menjadi cabaran jika tidak tahu kriteria yang perlu dicari.

Dalam mencari kedai terbaik untuk membeli atau menjual peralatan komputer, terdapat beberapa kriteria yang perlu diambil kira.

Pertama, kedai tersebut harus menawarkan pelbagai jenis peralatan dan aksesori yang lengkap dan berkualiti.

Kedai yang mempunyai peralatan terbaru akan memberikan anda pilihan yang lebih luas dan membolehkan anda memilih solusi terbaik untuk keperluan anda.

Selain itu, kriteria kedua adalah harga yang berpatutan.

Kedai terbaik boleh memberikan harga yang terbaik bagi pelanggan untuk memastikan mereka mendapat nilai yang sebenar untuk wang yang mereka keluarkan.

Kriteria ketiga adalah kemudahan dalam akses lokasi kedai. Kedai haruslah mudah dijangkau dan dilakukan dengan kemudahan parkir untuk pelanggan.

Dalam artikel ini, kami akan membincangkan 9 kedai komputer terbaik di Pulau Pinang yang memenuhi kriteria-kriteria tersebut. Kedai-kedai terpilih juga menawarkan pelbagai jenis peralatan komputer termasuk komputer riba, desktop, aksesori dan banyak lagi.

Selain itu, setiap kedai juga menawarkan harga yang berpatutan dan mudah dijangkau.

Jadi, jika anda sedang mencari tempat yang baik untuk membeli atau menjual peralatan komputer di Pulau Pinang, artikel ini adalah satu panduan yang lengkap dan berguna untuk anda.

AEC Computer Solutions (Computer Repair And Services Penang, Malaysia)

AlamatNo 33, Lorong Berjaya, Pulau Tikus, 10350 George Town, Pulau Pinang, Malaysia
Nombor Telefon+60 12-649 9643
Waktu OperasiIsnin: 9:00 PG – 6:00 PTG, Selasa: 9:00 PG – 6:00 PTG, Rabu: 9:00 PG – 6:00 PTG, Khamis: 9:00 PG – 6:00 PTG, Jumaat: 9:00 PG – 6:00 PTG, Sabtu: 9:00 PG – 3:00 PTG, Ahad: Tutup
Google MapsBuka di Google Maps
4.0
Based on 5 reviews

Real Customer Reviews at AEC Computer Solutions (Computer Repair And Services Penang, Malaysia):


rw arch- 06:55 06/30/23
Saya berasal dari luar pulau pinang. Kali pertama saya menghubunginya, dia sangat responsif, komunikasi dan analisis yang sangat baik. dia tahu penyelesaian apa yang mesti diusahakan supaya komputer riba dan program di dalam berfungsi semula dengan normal. sangat mengesyorkan

John Campbell- 07:47 02/21/23
Sejujurnya, saya tidak menghidupkan komputer riba saya sejak mereka membaikinya.Mereka pastinya sangat profesional.

susanti peron- 07:22 06/16/22
Selesai membaiki Laptop saya di sini setakat ini baik. Saya berurusan dengan Seong untuk menjawab soalan saya mengenai keadaan komputer riba saya. Terima kasih 😊

Lim Wee Jin- 04:42 08/03/21
Pemeriksaan mudah port pengecasan berharga RM15 yang mengambil masa kurang daripada 5 minit. Malangnya tidak akan mengesyorkan kerana amalan pemangsa dan harga yang terlalu tinggi hanya untuk semakan mudah.Saya cadangkan pergi ke kedai pembaikan lain di mana kedai tidak mengenakan caj kepada anda untuk menyemak dengan hanya pemeriksaan visual dan memasang masuk dan keluar dari penyesuai yang berbeza.

Frederick Pui- 04:56 10/24/20
baru-baru ini membeli komputer riba saya daripada AEC berdasarkan maklum balas dan cadangan kejujuran mereka. Banyak kedai komputer akan menolak untuk menjual stok semasa mereka, tetapi AEC hanya mengesyorkan model berdasarkan penggunaan dan belanjawan anda. Sangat disyorkan untuk mendapatkan produk komputer anda yang seterusnya di sini.
js_loader

Thunder Match Technology Sdn. Bhd. (Komtar Penang)

AlamatKomtar, Lot L 3-32C, 33 & 06B, 3rd Floor Jalan Penang, Unit No. 1B & 1D, 1.01 – 4.01, 10000 George Town, Penang, Malaysia
Nombor Telefon+60 4-295 4243
Waktu OperasiIsnin: 11:00 PG – 8:00 PTG, Selasa: 11:00 PG – 8:00 PTG, Rabu: 11:00 PG – 8:00 PTG, Khamis: 11:00 PG – 8:00 PTG, Jumaat: 11:00 PG – 8:00 PTG, Sabtu: 11:00 PG – 8:00 PTG, Ahad: 11:00 PG – 8:00 PTG
Google MapsBuka di Google Maps
3.4
Based on 5 reviews

Real Customer Reviews at Thunder Match Technology Sdn. Bhd. (Komtar Penang):


Zul Mirmo- 03:07 06/21/23
Slow betul order ssd je pun dah lebih 6 hari x gerak2 pos, first n last la tmt ni

Ken Yau- 11:11 04/12/23
Pernahkah anda membeli iPhone daripada Penjual Semula TMT Thunder Apple? Adakah normal untuk pelindung skrin baru (pelekat putih) mempunyai buih seperti ini?Begini ceritanya: Saya menerima telefon daripada TMT Thunder pada 29 Mac 2023. Walau bagaimanapun, saya mendapati pelindung skrin mempunyai buih, seolah-olah ia telah dibuka oleh orang lain sebelum ini. (Sila rujuk gambar pertama)Selepas menemui isu itu, saya segera menghubungi perkhidmatan pelanggan TMT Thunder. Bagaimanapun, mereka tidak memberikan penjelasan jelas mengapa telefon itu berada dalam keadaan ini. Sebaliknya, mereka meminta saya melakukan pemeriksaan pada telefon saya. Nah, saya mengikut arahan mereka, dan telefon masih berfungsi dengan baik, sekurang-kurangnya pada masa itu…Dua hari kemudian, telefon mula mengalami pegun skrin (rujuk video 2&3) dan isu mikrofon/pembesar suara (video 4), dan saya berkongsi perkara ini dengan TMT Thunder juga.Juga, saya menghubungi perkhidmatan pelanggan Apple untuk bertanya sama ada mereka telah menerima sebarang aduan tentang buih pada pelindung skrin putih, tetapi mereka berkata mereka tidak menerimanya. Perkhidmatan pelanggan Apple meminta saya menangani Tmt thunder jika saya tidak berpuas hati dengan telefon itu, kerana saya membeli telefon daripada mereka.Saya juga pergi ke kedai Apple Machxxxx dan kakitangan di sana juga memberitahu saya bahawa dia tidak pernah melihat buih pada pelindung skrin putih seperti ini sebelum ini (kerana dia telah membuka banyak iPhone sebelum ini).Sebaliknya, TMT Thunder meminta saya untuk video unboxing, yang saya rasa tidak masuk akal. Adakah mereka mengandaikan bahawa setiap pelanggan mereka akan merakam video apabila membuka telefon baru mereka??? Jika saya tidak mengambil inisiatif untuk merakam video unboxing, saya tidak dapat membayangkan apa yang mereka akan beritahu saya sekarang. 😏Saya telah menghantar TMT Thunder semua gambar dan video isu tersebut, termasuk video nyah kotak. Walau bagaimanapun, mereka telah meminta saya melawat pusat perkhidmatan Thunder untuk mendapatkan laporan yang mengesahkan bahawa telefon saya menghadapi masalah. Dan ya, saya mengikut arahan mereka. Tetapi Pusat perkhidmatan Thunder mereka meminta saya klik bayaran balik di lazada dan berkeras mahu saya memformat telefon saya. (Selepas format, bagaimana saya boleh membuktikan kepada mereka isu ini?)Semua gambar dan video tidak mencukupi untuk mereka meluluskan penggantian telefon saya??? Woohooooo!Jadi! Adakah anda masih akan membeli telefon baharu daripada TMT Thunder selepas ini?Bagi saya, tidak lain kali! Ini adalah pengalaman pembelian terburuk dan perkhidmatan pelanggan yang pernah saya temui.Dan kini mereka enggan menghantar pengganti kepada saya!#apple #iphone14 #badexperience

Mackenzie B (mackmixt)- 16:32 03/31/23
Tempat ini hebat. Kakitangan (terutamanya wira baru saya, Leo) sangat mesra, membantu, sabar dan berpengetahuan. Mereka mempunyai banyak pilihan secara umum, dan terutamanya komputer paparan supaya anda benar-benar dapat menimbang pilihan anda. Saya sangat gembira saya dapati tempat ini.

Nick Ong- 11:27 01/14/23
Perkhidmatan yang sangat baik! Perkhidmatan kakitangan sangat bagus dan mesra. Sangat mengesyorkan!

J Yusoff- 01:46 12/16/20
Gembira saya jumpa kedai ini. Membeli komputer riba permainan untuk kerja dan keseronokan. Harga adalah berpatutan dan penambahan hadiah percuma adalah satu kelebihan. Jurujual Helmi ramah dan bermaklumat dan saya mesti mengatakan saya kagum dengan perkhidmatan selepas jualannya. Helmi sangat sabar dan profesional dalam mengendalikan pengetahuan sifar saya mengenai komputer riba permainan. Terima kasih akan kembali.
js_loader

Centuries Computer Solution

Alamat33-4-33, Centuries Computer Solution, Prangin Mall Komtar, 10100 George Town, Pulau Pinang, Malaysia
Nombor Telefon+60 12-427 8472
Waktu OperasiIsnin: 11:00 PG – 7:00 PTG, Selasa: 11:00 PG – 7:00 PTG, Rabu: 11:00 PG – 7:00 PTG, Khamis: 11:00 PG – 7:00 PTG, Jumaat: 11:00 PG – 7:00 PTG, Sabtu: 11:00 PG – 7:00 PTG, Ahad: Tutup
Google MapsBuka di Google Maps
5.0
Based on 5 reviews

Real Customer Reviews at Centuries Computer Solution:


Cyphrus Teoh- 10:23 08/15/23
Peluang kedua diberi. Mereka melakukan kerja yang hebat untuk menyelesaikan semua isu tersebut dalam masa setengah jam 👍Harga berpatutan 👍Cepat dan CekapAkan kembali jika ada pembaikan PC pada masa hadapan 👍

Best Quality- 08:51 08/15/23
bos dan pekerjanya ramah, dan kerjanya bagus!!!Harga berpatutan juga

Wyteg Venture- 05:56 06/20/23
Kedai yang boleh dipercayai. Perkhidmatan yang baik. Harga rendah. Sesuai untuk pengguna rumah & pejabat...

hoo chow wei- 16:20 05/27/23
Bahagian oder adalah pantas daripada yang dijangkakan, dilakukan dengan baik

ting ting lim- 05:34 05/03/23
perkhidmatan yang baik & menyelesaikan masalah komputer riba saya, profesional dalam perkhidmatan.....harga komputer riba kedua juga berpatutan
js_loader

Sk Leong Computer Sales & Service

AlamatUnit 99-G Bazzar Tanjung, Jalan Fettes, Fettes Park, 10470 George Town, Penang, Malaysia
Nombor Telefon+60 4-285 1458
Waktu OperasiIsnin: 11:00 PG – 7:00 PTG, Selasa: 11:00 PG – 7:00 PTG, Rabu: 11:00 PG – 7:00 PTG, Khamis: 11:00 PG – 7:00 PTG, Jumaat: 11:00 PG – 7:00 PTG, Sabtu: 11:00 PG – 6:00 PTG, Ahad: Tutup
Google MapsBuka di Google Maps
3.0
Based on 5 reviews

Real Customer Reviews at Sk Leong Computer Sales & Service:


chan woam tyug- 03:17 08/14/23
sila jangan libatkan perkhidmatan mereka. Jangan sekali-kali menjawab panggilan atau mesej.Terasa seperti ditipu!

Rovin Kut- 11:20 07/11/23
Saya pernah ke sana sangat kerap tetapi tidak pernah ke Jualan Komputer SK Leong...Tetapi perniagaan mereka kelihatan baik dengan pelanggan tetap dan pendatang baru juga..

美咲- 08:54 04/10/23
Pergi untuk membaiki pencetak tetapi kembali dengan kabel kuasa bukan asal! Keesokan harinya kembali ke kedai untuk meminta kabel pencetak asal saya tetapi dia hanya menukar kepada kabel jenama baru yang tidak diketahui, jika anda perlu membetulkan apa-apa yang lebih baik melekatkan tag nama atau tanda sebelum diserahkan kepada kedai mereka!

Shy Death- 02:54 01/31/23
Encik Leong sangat peramah. Saya memasang SSD, hanya mengambil masa lebih kurang 30 minit, caj RM50, harga berpatutan.

Lay Ching- 06:19 07/27/22
Mesra, cekap & perkhidmatannya bagus 🙂
js_loader

ECT Online | Eureka Computer Technology

AlamatSri Wonder Kompleks, 88-1-9, Lintang Sungai Pinang, 10150 George Town, Pulau Pinang, Malaysia
Nombor Telefon+60 13-233 8999
Waktu OperasiIsnin: 9:30 PG – 6:30 PTG, Selasa: 9:30 PG – 6:30 PTG, Rabu: 9:30 PG – 6:30 PTG, Khamis: 9:30 PG – 6:30 PTG, Jumaat: 9:30 PG – 6:30 PTG, Sabtu: Tutup, Ahad: Tutup
Google MapsBuka di Google Maps
4.2
Based on 5 reviews

Real Customer Reviews at ECT Online | Eureka Computer Technology:


Komuniti Bakar Batu- 17:33 10/06/22
IT-CEO nama yang di gunakan @ Shopee selain nama-nama lain, Sila berhati-hati dengan penjual ini. Sangat angkur dan tidak bertanggunjawab! . Barang rosak ke apa, memang tak dapat jaminan, semua itu palsu. Peniaga ini sangat licik dan pandai putarbelit. Sebelum terkena baik berhati-hati!!!!

Siti Sarah SHUIB- 13:29 02/21/20
very good service.. siap wassap lg tanya dpt ke tak brg.. sungguh bagus... 5stars i bg.. i is likeeee😊😊😊😊

Al Fatih- 05:06 02/12/20
Khai xin tq so much.. Service terbaik, penghantaran cepat n barang datang dalam keadaan cantik..#puashati

NizamDot channel- 12:43 01/21/20
done beli case dari kedai ni dri apps shopee...barang pos dgn selamat kualiti terbaik... tq seller Khai Xin for ask product after delivery.

zafrizan jo- 07:51 11/28/19
Terima kasih kepada KELVIN O kerana telah follow up barang set komputer saya sehingga siap, packing pun kemas terbaiklah.
js_loader

BestBuy IT Mall Sdn. Bhd (Tingkat 3, ICT Mall, KOMTAR)

AlamatL3-05, 34 & 35, ICT KOMTAR, Unit No 1B & 1d 1.01-4.01, KOMTAR, Jln Penang, 10000 George Town, Pulau Pinang, Malaysia
Nombor Telefon+60 4-261 6848
Waktu OperasiIsnin: 11:00 PG – 8:00 PTG, Selasa: 11:00 PG – 8:00 PTG, Rabu: 11:00 PG – 8:00 PTG, Khamis: 11:00 PG – 8:00 PTG, Jumaat: 11:00 PG – 8:00 PTG, Sabtu: 11:00 PG – 8:00 PTG, Ahad: 11:00 PG – 8:00 PTG
Google MapsBuka di Google Maps
5.0
Based on 5 reviews

Real Customer Reviews at BestBuy IT Mall Sdn. Bhd (Tingkat 3, ICT Mall, KOMTAR):


Ahmad Luqman Ibrahim- 08:46 07/14/23
Best prices here. Banyak diskaun. Macam kedai IT di USA.

19 RAMLAH BINTI RAMLI- 10:08 04/03/23
Best kedai nie…servic pun baik…dtg nk suh check printer…di layan elok n free…

16 NUR'AMIRAH BINTI JAMALUDIN ALIAS- 10:06 04/03/23
Cekap pandai membaiki ramah servis terbaik 👍🏼👍🏼

Wan Naziri- 07:23 03/27/23
Kedai senang akses, pekerja ramah, mudah kerja dekat ngn parking

Razali Ahmad- 07:49 03/21/23
TerbaikkGood service
js_loader

Azhar PC Penang

Alamat2-2-17, Plaza Ivory, Persiaran Bukit Gambir, Sunway Bukit Gambier, 11700 Gelugor, Pulau Pinang, Malaysia
Nombor Telefon+60 11-5551 8264
Waktu OperasiIsnin: 11:00 PG – 7:00 PTG, Selasa: 11:00 PG – 7:00 PTG, Rabu: 11:00 PG – 7:00 PTG, Khamis: 11:00 PG – 7:00 PTG, Jumaat: 3:00–7:00 PTG, Sabtu: 11:00 PG – 7:00 PTG, Ahad: Tutup
Google MapsBuka di Google Maps
5.0
Based on 5 reviews

Real Customer Reviews at Azhar PC Penang:


Azrul HaiQaL- 03:51 05/09/23
Haritu sy ada datang Azhar PC untuk repair skrin ROG Strix G yang rosak. Alhamdulillah sy dapat merasai satu experience dan servis yang sangat baik daripada mereka. Their staff sangat friendly especially abang yang pakai baju putih tu hahaha. Also cara mereka bagi penerangan tentang problem laptop juga sangat professional. Depa just ambil masa 3 hari sahaja untuk order dan pasang skrin laptop sy, and the price juga actually quite affordable. Yang bestnyta bukan setakat tukar skrin je, depa juga buat cleaning service secara percuma for me. For student memang sy sgt recommend la Azhar PC. 100% Trusted

FAIZATUL FOUZI- 07:10 11/06/21
sangat berpuas hati dengan servis yg diberikan. tidak prejudis terhadap wanita, layanan yang mesra dan penerangan yang cukup menyeluruh dan mudah difahami.

Syarifah Athirah- 15:01 10/14/21
Pernah grab 2 buah laptop dekat kedai ni.Alhamdullilah harga baik & service dari staf pun sangat baik.Saya ni kurang arif sgt pasal laptop ni tapi staf kedai ni sgt friendly dan senang untuk berurusan,betul² membantu kalau ada masalah berkenaan laptop.Sangat berpuas hati.Thank you.

Ain Nabilah- 06:50 09/30/21
staff semua peramah, manis senyuman gituw,explanation jelas,harga suitable gila lagi lagi untuk student dekat usm,memang terbaik and recommended sangat sangat 👍🏻

zulafkar official- 12:27 09/13/21
Service terbaik 5⭐Harga Berpatutan, laptop lama yg slow terus lajuu.. Staff terbaik. Suggested shop👍
js_loader

Gadget Zone Sdn Bhd @ Abu Siti Lane

Alamat18, Lorong Abu Siti, lane, 10400 George Town, Pulau Pinang, Malaysia
Nombor Telefon+60 12-481 8006
Waktu OperasiIsnin: 10:00 PG – 8:00 PTG, Selasa: 10:00 PG – 8:00 PTG, Rabu: 10:00 PG – 8:00 PTG, Khamis: 10:00 PG – 8:00 PTG, Jumaat: 10:00 PG – 8:00 PTG, Sabtu: 10:00 PG – 8:00 PTG, Ahad: Tutup
Google MapsBuka di Google Maps
4.4
Based on 5 reviews

Real Customer Reviews at Gadget Zone Sdn Bhd @ Abu Siti Lane:


OnPoint Furniture- 09:34 06/29/23
Perkhidmatan yang baik 👍 kakitangan yang sangat baik

Affeq Adros- 04:47 05/08/23
Mempunyai pengalaman hebat oleh jurujual Sam. Banyak ilmu yang diterima hari ini. Ia adalah satu pengalaman yang menakjubkan. Dia juga memberikan pad tetikus percuma untuk pembelian itu.

Ag Sharilrizuan- 06:55 03/20/23
Perkhidmatan yang baik n harga yang baik.. banyak perkara yang anda boleh dapat dari sini ❤️❤️❤️

Bee B- 05:08 05/14/22
Kedai itu sangat besar! Ia mempunyai semua yang saya perlukan dalam pandangan, iaitu pemacu luaran, pemacu USB, kad kamera, Kerani kedai sangat membantu! Saya malu untuk bercakap dengan mereka pada mulanya tetapi sebaik sahaja saya memecahkan halangan itu, perkhidmatannya luar biasa, mereka mempunyai jawapan untuk semua yang saya tanya, sangat membantu dan sangat mesra. Saya akan pergi ke sana untuk komputer saya yang seterusnya apabila yang lama mati. Mereka menjual komputer permainan YAY, perhatikan ruang letak kereta yang luas?!

Mun Woh Chin- 15:46 04/25/21
Stok terhad. Jika anda perlu servis/baikpulih PC anda atau mencari lebih banyak variasi produk IT, lebih baik pergi ke kedai saudara di 1-stop Midlands
js_loader

CMS DISTRIBUTION (M) SDN. BHD. 201001005691 (979216-X)

Alamat80 B,Jalan Terengganu,10460 Penang, Taman Kampar, 10460 Pulau Penang, Penang, Malaysia
Nombor Telefon+60 4-283 3006
Waktu OperasiIsnin: 9:00 PG – 6:00 PTG, Selasa: 9:00 PG – 6:00 PTG, Rabu: 9:00 PG – 6:00 PTG, Khamis: 9:00 PG – 6:00 PTG, Jumaat: 9:00 PG – 6:00 PTG, Sabtu: 9:00 PG – 1:00 PTG, Ahad: Tutup
Google MapsBuka di Google Maps
4.2
Based on 5 reviews

Real Customer Reviews at CMS DISTRIBUTION (M) SDN. BHD. 201001005691 (979216-X):


ES L- 01:32 07/03/23
Wanita itu sangat tidak hormat, cuba bertindak atas tetapi sayangnya terlalu rendah untuk itu. Bagaimanapun, bagi mereka yang mempertimbangkan untuk pergi ke kedai ini, sila pertimbangkan semula kerana terdapat banyak kedai lain di luar yang lebih baik daripada ini

Muqri Malik- 07:45 03/31/21
Best seller. Sangat mesra dan membantu. Memang puas hati beli. Terima kasih banyak-banyak.

Poh Yin Chung- 09:52 12/01/20
Perkhidmatan yang mesra diberikan, saya memasang SSD di sini, setakat ini, harga yang berpatutan

Natalie Leow- 14:41 11/10/20
Mereka menjual bahagian buku nota dan buku nota ke-2. Mereka membantu saya memasang Ssd dan memformat semula Hdd saya menjadikan buku nota saya sebagus baru dan dengan harga yang berpatutan serta perkhidmatan yang pantas. Kedai komputer yang dipercayai saya akan katakan!

yeap han- 07:35 09/18/20
Perkhidmatan yang sangat baik dan mesra, harga yang berpatutan dan penghantaran sehenti di sini
js_loader

Bagikan:

Ads - After Post Image

Leave a Comment