9 kedai basikal Shah Alam

Editorial Team

kedai basikal Shah Alam – Shah Alam, sebuah bandaraya yang terbesar di negeri Selangor menyimpan banyak kejutan untuk anda yang gemar menyelam dunia basikal.

Terdapat banyak kedai yang menyediakan perkhidmatan jualan, penyelenggaraan dan pengambilan basikal.

Bagaimanapun, bagaimana untuk memilih kedai basikal terbaik?

Kriteria-kriteria pemilihan yang penting termasuklah kualiti dan variasi produk, harga yang berpatutan , perkhidmatan servis, pengalaman kerja pekerja kedai, kelengkapan barangan dan lokasi kedai yang strategik ,menyediakan perkhidmatan online dan ciri-ciri tambahan seperti bengkel tepi jalan, kerusi untuk pelanggan dan lokasi gym.

Memilih kedai basikal yang terbaik sebenarnya mudah. Semak kriteria pemilihan dan rujuk kedai-kedai basikal ini untuk memastikan anda mendapatkan yang terbaik untuk peralatan basikal anda.

Berikut adalah 9 kedai basikal terbaik yang terletak di Shah Alam:

Wheelsman cycle

Alamat17, Jalan Snuker 13/28, Tadisma Business Park, 40100 Shah Alam, Selangor, Malaysia
Nombor Telefon+60 12-650 3534
Waktu OperasiIsnin: 11:00 PG – 7:00 PTG, Selasa: 11:00 PG – 7:00 PTG, Rabu: 11:00 PG – 7:00 PTG, Khamis: 11:00 PG – 7:00 PTG, Jumaat: 11:00 PG – 7:00 PTG, Sabtu: 11:00 PG – 7:00 PTG, Ahad: Tutup
Google MapsBuka di Google Maps
4.6
Based on 58 reviews

Real Customer Reviews at Pusat Basikal Manz:


mohd izzuddin- 06:35 08/20/23
Beli skru pemutar setahun yang lalu.pemilik wuite membantu dalam menjawab soalan

Vaporhub Seksyen 7- 10:42 09/08/21
the best place in SHAH ALAM! MTB banyak pilihan, terbaik!

Suhail Shaari- 09:23 12/26/16
Okayy lah. Nak carik basikal utk bigginner highly recomend tropix madrid. Sini ade juak
js_loader

GK Cycle Shop

AlamatNo. 24, Jalan Tengku Ampuan Zabedah K 9/K, Seksyen 9, 40100 Shah Alam, Selangor, Malaysia
Nombor Telefon+60 12-213 5306
Waktu OperasiIsnin: 11:00 PG – 7:00 PTG, Selasa: 11:00 PG – 7:00 PTG, Rabu: 11:00 PG – 7:00 PTG, Khamis: 11:00 PG – 7:00 PTG, Jumaat: 11:00 PG – 7:00 PTG, Sabtu: 11:00 PG – 7:00 PTG, Ahad: 11:00 PG – 5:00 PTG
Google MapsBuka di Google Maps
4.5
Based on 40 reviews

Real Customer Reviews at GK Cycle Shop:


Wafi Jarir- 04:16 06/24/23
Fast work, friendly treat n easy to deal.. Nak beli or repair basikal, org shah alam boleh dtg sini.

Nor masriyah Tayib- 13:23 06/03/23
Tq very much ..sangat hargai dapat mudahkan urusan saya...

Azrulmusa1983@gmail.com Azrulmusa- 06:52 03/07/23
Kedai basikal terbaik di Shah Alam. Seller yg sgt peramah dan bg imformation yg detail bkaitan basikalTq Jackie 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

Zain-I M-Lazim- 23:49 02/03/21
pengalaman peribadi saya membeli basikal dari GK sangat bagus. Mendapat 2 MTB tetapi isteri saya lebih suka basikal yang lebih rendah. GK menampung pertukaran kepada emas yang lebih kecil pada titik harga yang sama. tiada caj tambahan. hebat! terima kasih GK

Epul Random Channel- 04:23 10/11/20
Owner baik. Layan saje soalan noobies walaupun saya tak jadi beli. 👍👍

Nurazlan Ngadi- 04:30 12/22/19
Kedai tulis open ahad , bila dtg tutup😅

Putori in English- 17:25 01/19/19
Penjual jual brg rosak online . 4 kanak2 dh Cuba naik Tapi kata pengayuh Tricycle ketat. Jiran2 Cuba betulkn Tp Akhirnya kata Kena hantar kedai basikal. Dpt pengajaran di sini. Jgn beli benda yg kita Tak boleh Cuba online.
js_loader

Kedai Basikal Roda Kampung

AlamatLot 3769C, Jalan Haji Said, Kampung Jln Kebun, 40460 Shah Alam, Selangor, Malaysia
Nombor Telefon+60 16-630 4747
Waktu OperasiIsnin: 10:00 PG – 7:00 PTG, Selasa: 10:00 PG – 7:00 PTG, Rabu: 10:00 PG – 7:00 PTG, Khamis: 10:00 PG – 7:00 PTG, Jumaat: Tutup, Sabtu: 10:00 PG – 7:00 PTG, Ahad: 10:00 PG – 7:00 PTG
Google MapsBuka di Google Maps
5.0
Based on 5 reviews

Real Customer Reviews at Kedai Basikal Roda Kampung:


THAM HOCK KIN- 00:20 06/08/22
Harga berpatutan berbanding kedai lain. Mulanya nak 1 basikal sahaja tapi beli 2 cos harga berpatutan. Bos yang baik dengan memberikan diskaun gd & kanak-kanak gembira dengan basikal baru.

jeghui- 10:21 05/18/22
Terbaik dik. Free je dia betulkan basikal abang punya anak.

mohd ariff hassan- 10:14 02/27/22
Murah , harga boleh bincang. Ada problem bg Tau terus buat . Terbaik

ahmad faizar- 09:12 02/02/22
amtara kedai basilkal paling sibuk di jalan Kebun

Rosziah Ahmad- 04:07 02/21/21
Kedai basikal harga berpatutan.. Terbaik..
js_loader

Kedai Basikal Dunia

AlamatKompleks Pkns Shah Alam G95a, Persiaran Tasik, Seksyen 14, 40000 Shah Alam, Selangor, Malaysia
Nombor Telefon+60 12-391 3917
Waktu OperasiIsnin: 10:30 PG – 6:30 PTG, Selasa: 10:30 PG – 6:30 PTG, Rabu: 10:30 PG – 6:30 PTG, Khamis: 10:30 PG – 6:30 PTG, Jumaat: 10:30 PG – 6:30 PTG, Sabtu: 11:30 PG – 6:30 PTG, Ahad: 12:00–6:30 PTG
Google MapsBuka di Google Maps
4.8
Based on 5 reviews

Real Customer Reviews at Kedai Basikal Dunia:


ian musa- 05:33 04/04/22
datang ke kedai ini sejak saya berumur 13 tahun, kini saya berumur 38 tahun. perkhidmatannya baik. harga berpatutan. kita semua harus memastikan perniagaan kecil terus hidup dengan menyokong mereka.

Gary Yeoh- 08:25 03/15/21
Barang banyak pilihan

yong kok yu- 13:47 10/03/20
Pelbagai pilihan penuh dengan harga berpatutan. .. Sangat menarik.. Basikal Bravo Eng Wah...

fongtastic- 10:13 04/23/17
Saya membetulkan basikal saya di sini dua kali dan membeli 3 basikal daripada mereka. Ia sangat bagus tidak seperti kebanyakan kedai yang menjual dan membaiki kedai ini. Saya akan menilai ini 11/10 jika ada

Ahmad Syahid- 14:22 09/04/16
Kedai basikal ini sama tua dengan bangunan tempatnya & pemilik mungkin menghabiskan dua kali masa itu membina & membaiki basikal. Melainkan anda perlu memenangi beberapa perlumbaan yang dibenarkan oleh UCI, segala-galanya di kedai itu cukup baik untuk keperluan anda. Disebabkan usia kedai itu sendiri, anda mungkin akan mendapati banyak stok lama baru vintaj, jadi sila kunjungi untuk semua keperluan Eroica anda.
js_loader

SEN AIK TRADING

Alamat12-3-1. Jalan Setia Prima Q U13/Q, Setia Alam, Sek, U13 Shah Alam, 40170 Shah Alam, Selangor, Malaysia
Nombor Telefon+60 3-3358 6650
Waktu OperasiIsnin: 10:30 PG – 8:30 PTG, Selasa: 10:30 PG – 8:30 PTG, Rabu: 10:30 PG – 8:30 PTG, Khamis: 10:30 PG – 8:30 PTG, Jumaat: 10:30 PG – 8:30 PTG, Sabtu: 10:30 PG – 8:30 PTG, Ahad: Tutup
Google MapsBuka di Google Maps
5.0
Based on 5 reviews

Real Customer Reviews at SEN AIK TRADING:


ron2serve- 08:47 07/27/23
Pada kayuhan hari ke-2 saya untuk perjalanan Beyond Epic 1000km Amal dari Thailand ke Singapura dari 14 - 17 Julai 2023, basikal saya rosak dengan kabel yang putus. Saya berasa hancur dan keseorangan di tempat yang sama sekali tidak dikenali.Encik Teo selepas mendengar bahawa saya berbasikal untuk sebuah badan amal dalam membantu kanak-kanak yang kurang bernasib baik dan remaja yang berisiko begitu baik untuk meminta mekaniknya menghentikan semua kerja lain tetapi untuk menjaga basikal saya, hampir serta-merta. Saya diberkati dengan bantuan yang diberikan bukan sahaja dalam pembaikan tetapi juga untuk menghubungi saya dan mendapatkan perkhidmatan Grab supaya saya selamat bersama kumpulan penunggang basikal Epic saya, yang menunggang ke arah Port Dickson. Terima kasih, Encik Teo Kian Ai dan abang anda, saya berjaya mengejar mereka di hentian pit terakhir mereka, 38km sebelum Port Dickson. Korang memang hebat! Dan mekanik anda telah melakukan kerja yang baik dalam membetulkan kabel dan penalaan tepat. Tolong terima kasih kepadanya bagi pihak saya. Amat dihargai 😃

Ashri H- 07:59 02/20/23
Akak salegirl di sini memang terbaik dalam perkhidmatan pelanggan. Berilmu & mesra. Taukey kena naikkan gaji...haha..Banyak stok Orbea & Argon 18. Banyak aksesori SRAM, Shimano, Vision dll.

JK PSK- 12:21 09/19/20
Kedai basikal yang mesra. Daripada kanak-kanak hingga foldie, rendah pertengahan hingga mewah semuanya tersedia untuk memenuhi mana-mana julat belanjawan yang mungkin anda miliki. Ada kalanya kedai boleh mengalami kekacauan dengan ramai pelanggan, jadi bersedialah untuk menunggu sedikit lebih lama untuk mendapatkan kakitangan untuk membantu anda. Mereka adalah pengedar tunggal Argon dan Orbea.

Peter Lee- 06:59 05/10/19
Sebuah kedai basikal lama.Pengimport utama di Malaysia, topi keledar RANKING, FSA, basikal KHS, Shimano, Argon 18, meter Bryton, dll.

Najmi Che Mat- 09:24 04/04/17
Staff sangat friendly. Harga berpatutan. Terbaik!!! 😃
js_loader

Kedai Basikal Swee Heng

AlamatJalan Bukit Kemuning, Mutiara Bukit Kemuning, 40460 Shah Alam, Selangor, Malaysia
Nombor Telefon+60 3-5124 6295
Waktu OperasiIsnin: 10:00 PG – 7:00 PTG, Selasa: 10:00 PG – 7:00 PTG, Rabu: 10:00 PG – 7:00 PTG, Khamis: 10:00 PG – 7:00 PTG, Jumaat: 10:00 PG – 7:00 PTG, Sabtu: 10:00 PG – 7:00 PTG, Ahad: Tutup
Google MapsBuka di Google Maps
4.0
Based on 5 reviews

Real Customer Reviews at Kedai Basikal Swee Heng:


ARIE SOH- 12:52 11/05/22
Ini adalah kedai membaiki basikal tradisional. Sifu cina yang servis basikal saya, harga yang sangat berpatutan dan servis yang baik. Bearing dan grip basikal saya patah, 2 tayar pancit. Keseluruhan perkhidmatan untuk merombak tidak sampai RM100! Pasti akan kembali lain kali.

Syawaani Zainuddin- 02:27 12/29/21
Tengok review kat google rating tinggi. Kita pun datang la nak beli basikal. Bila sampai, tengok stok tak banyak pun. Kita tanya soalan, depa layan acuh tak acuh je. Pastu tinggal kita, pergi layan bangla tampal tayar pancit

eric thm- 07:23 11/08/21
Saya telah pergi ke kedai basikal lain di Putra Heights tetapi bos memberitahu saya ia tidak boleh dilakukan tetapi apabila saya pergi ke Swee Heng, bos melakukan pembaikan untuk saya. Dia sangat merendah diri malah melaraskan brek depan dan belakang saya tanpa bertanya. Caj itu juga sangat berpatutan. Kedai basikal terbaik dengan bos yang paling berpengetahuan dan membantu. Thumbs up kepada Swee Heng.

Bravo Bravo- 05:08 04/12/21
Baru-baru ini anak lelaki saya yang berumur 23 tahun ingin belajar menunggang basikal. Jadi, dia membeli Mountain Bike 26" dengan harga RM500.00 dari kedai ini. Kami memberikan deposit sebanyak RM250.00 & mendapat Mountain Bike baru 2 hari kemudian. Kedai itu nampaknya telah menjual kebanyakan basikal. Anak saya mahukan basikal lipat tapi dah sold out.Stok belum sampai lagi seperti yang diberitahu oleh bos.Kami terlupa nak beli kunci basikal selepas ambil hantaran Mountain Bike & balik kedai beli.Nasib baik kunci basikal tu diberi percuma yang berharga RM6.00 semasa kami pulang ke kedai.Kedai tidak sebersih yang saya jangka & tidak banyak basikal yang dipamerkan.Namun ada seorang pakcik membaiki & memasang basikal.Kalau nak beli basikal yang tidak memerlukan peluru bom, inilah kedainya.

supersingiap lee- 13:32 12/01/20
Traditional bicycles service shop. Cepat, mesra & betul..
js_loader

The Pedalasia

AlamatDataran Otomobil, 47-1A, Jalan Pahat J 15/J, Seksyen 15, 40200 Shah Alam, Selangor, Malaysia
Nombor Telefon+60 12-931 7434
Waktu OperasiIsnin: 12:30–9:00 PTG, Selasa: 12:30–9:00 PTG, Rabu: 12:30–9:00 PTG, Khamis: 12:30–9:00 PTG, Jumaat: 2:30–10:00 PTG, Sabtu: Tutup, Ahad: Tutup
Google MapsBuka di Google Maps
5.0
Based on 5 reviews

Real Customer Reviews at The Pedalasia:


Ummi Rafika- 11:30 06/26/23
Servis memang terbaik ! Saya cari kedai untuk upah pasangkan basikal yg saya beli online.. Then saya PM thru whatsapp 3 kedai.. Saya PM tanya berapa upah pasang dan berapa lama pasang sebab saya nak tunggu terus sampai siap.. Kedai 1st kata RM150 dan 2 jam.. Kedai 2nd kata RM100 dan 30-40minit.. Then 3rd, kedai ni, dia tanya dulu basikal apa 😂 Saya pon macam "eh betul jugak eh, 2 kedai lain tu takde pulak tanya basikal apa, terus letak je harga.. Maybe kedai ni dah biasa pasangkan". Then kedai ni kata RM20, 20 minit.. hahahaha suprisingly jauh beza la.. so proceed pergi kedai ni..Then kitorang berborak sambil dia pasangkan basikal.. The owner is friendly and knowledgeable 👍 Tapi pasang basikal tu lebih kurang sejam jugak la sebab ada tool yg takde, dia kene naik tangga kedai dia sebab kitorang kat bawah je.. Kesian tengok dia ulang alik turun tangga ambil barang dan bawa basikal naik atas untuk pamkan tayar basikal ! Fuhh dah la tengah musim panas en 🫠 Pastu kat kepala dah fikir ni mesti naik harga upah dia sbb dah lebih 20 minit 😂Pastu dah siap pasang, saya tanya "Nak transfer je boleh tak? sbb tak bawa cash".. boleh pulak dia kata "Takpe, saya belanja" Mashaa Allah 🥹 Thank you so much ! Maybe sebab saya tunjuk muka seposen kot, so dia kesian 🤣Recommended ! Boleh la support owner ni.. Terbaik 🙌

meLi mohd- 09:14 02/01/23
Owner sangat baik....harga boleh bawak bincang. Datang la beramai² anda x akan kecewa. Layanan mesra alam.⭐⭐⭐⭐⭐⭐

Dena 13- 08:58 04/06/22
Perkhidmatan sangat bagus dan orangnya sangat baik dan membantu. Beli basikal online tapi tak pandai pasang soo bawa kat kedai ni, settle masalah.

Dzulhafidz Bin Dzulkifli- 12:50 06/18/20
Officially berhijrah ke "Monstercross". Converted from 700x40c ke 650Bx2. 1"Thanks to hasil air tangan maestro Che Wan from Pedalasia. Servis yang amat cemerlang 🤘🤘.Kuih bawang tadi pun sedap 😁😅Price: ⭐⭐⭐⭐⭐ (Mesra poket)Service: ⭐⭐⭐⭐⭐After Sales: ⭐⭐⭐⭐⭐Semoga murah rezeki, biznes bertambah maju & diberkati. Insya Allah 😊

ruwaidi dasimon- 11:52 05/28/20
Che Wan memang mesra dan sangat2 membantu. Build/restore/beli ikut budget kita... Servis terbaik... InsyaAllah... Kedai kat tingkat atas, atas Dental supply...
js_loader

T & L Mixx Enterprise

Alamat11, Jalan Pinang B 18/B, Seksyen 18, 40200 Shah Alam, Selangor, Malaysia
Nombor Telefon+60 3-5545 0568
Waktu OperasiIsnin: 10:00 PG – 7:00 PTG, Selasa: Tutup, Rabu: 10:00 PG – 7:00 PTG, Khamis: 10:00 PG – 7:00 PTG, Jumaat: 10:00 PG – 7:00 PTG, Sabtu: 10:00 PG – 7:00 PTG, Ahad: 10:00 PG – 7:00 PTG
Google MapsBuka di Google Maps
4.2
Based on 5 reviews

Real Customer Reviews at T & L Mixx Enterprise:


GT San- 06:49 06/06/23
Boss pun buat kerja... 👍💪Beli bike untuk anak..

ADRIS SINING- 05:33 04/09/22
Kedai menjual mcm2 tikar rumah dan basikal, klu nak repair basikal pun blh,

Izzati Zulkifli- 06:09 03/11/22
Recommended.Hantar repair basikal budak.Macam2 tips di bagi nya utk maintenance basikal.Memang terbaik 👍👍

shuier wang- 08:12 04/05/21
Repair basikal very fast & tauke so friendly. Harga barang accessories dengan basikal pun sangat murah banding dengan kedai lain The best kedai basikal ever I pernah datang.

Hisham Sharuddin- 04:51 11/13/20
Tokey tak nak buat klu nak setting apa-apa kalau tak beli basikal tu kat kedai dia... 😅
js_loader

Meng Thai Bicycle Centre Branch:Kota Kemuning 明泰脚车商

Alamat11-G, Jalan Anggerik Vanilla P 31/P, Kota Kemuning, 40460 Shah Alam, Selangor, Malaysia
Nombor Telefon+60 3-5879 8552
Waktu OperasiIsnin: 10:30 PG – 8:00 PTG, Selasa: Tutup, Rabu: 10:30 PG – 8:00 PTG, Khamis: 10:30 PG – 8:00 PTG, Jumaat: 10:30 PG – 8:00 PTG, Sabtu: 10:30 PG – 8:00 PTG, Ahad: 11:30 PG – 5:30 PTG
Google MapsBuka di Google Maps
4.0
Based on 5 reviews

Real Customer Reviews at Meng Thai Bicycle Centre Branch:Kota Kemuning 明泰脚车商:


Noraini Abdullah- 05:27 08/19/23
Perkhidmatan yang pantas dan hebat daripada mekanik. Akan datang lagi pasti

Ameerul Rasyid- 06:47 07/03/23
pengalaman hebat. produk dan perkhidmatan yang berkualiti.

dark wanderer- 20:07 11/21/21
Saya tidak tahu bagaimana untuk menerangkannya tanpa membuat kedai itu kelihatan buruk; hanya satu kejadian yang terlalu banyak keadaan menjadi cerdik, tetapi jika anda telah mendapat perkhidmatan yang adil dan munasabah, maka baik untuk anda.

Juan Lim Seng Hwee- 10:01 02/12/18
Telah mendengar banyak kata-kata yang baik tentang mereka sehingga saya menghantar basikal saya ke sini dan wow oleh salah seorang ketua mekanik mereka, Phoy; seorang lelaki yang sangat mahir dan perincian dan dia juga seorang yang peramah dan merendah diri

Nu'man Izzat- 06:07 09/24/17
Menyediakan keperluan berbasikal anda. Perkhidmatan adalah baik dan cepat.
js_loader

Bagikan:

Ads - After Post Image

Leave a Comment