8 kedai kek Sungai Petani (Halal, Murah, Sedap) 2023

Editorial Team

kedai kek Sungai Petani – Sekiranya anda mencari tempat untuk mencari kek yang murah, halal dan sedap di Sungai Petani, Kedah, anda telah sampai ke tempat yang betul.

Di sini, kami telah mengumpulkan senarai 8 kedai kek terbaik Sungai Petani untuk anda pilih dari menu yang pelbagai.

Kami memilih kedai kek ini berdasarkan beberapa faktor termasuk kualiti kek, harga, ketulenan kek dan kehalalanannya.

Kami memastikan bahawa semua kedai yang kami senaraikan ini menawarkan kek yang disiapkan dengan bahan-bahan berkualiti dan sesuai dengan peraturan halal Malaysia.

Setiap kedai kek yang terpilih mempunyai spesialisasi tersendiri seperti kek basah, kek cawan, kek birthday, kek korporat dan banyak lagi.

Kami juga memasukkan kedai yang mempunyai variasi rasa dan mempunyai ciri-ciri yang menonjol seperti kek yang dihiasi dengan sentuhan kreatif dan unik.

Kami terus mengemaskini senarai ini dengan menjelajah kedai kek baru atau yang popular di Sungai Petani.

Kami berharap dengan senarai ini, anda boleh mencari kedai kek yang terbaik dengan mudah dan menikmati hidangan yang sedap bersama keluarga dan rakan-rakan.

Jadi, jangan biarkan keraguan untuk menikmati keindahan kek yang enak di Sungai Petani. Mari sertai kami dalam satu perjalanan menikmati keindahan kek yang paling sedap di Sungai Petani.

Kedai Kek Sejati Indah

AlamatC 119, C, 120, Lorong 10, Taman Sejati Indah, 08000 Sungai Petani, Kedah, Malaysia
Nombor Telefon+60 19-528 4448
Waktu OperasiIsnin: 9:30 PG – 9:00 PTG, Selasa: 9:30 PG – 6:30 PTG, Rabu: 9:30 PG – 9:00 PTG, Khamis: 9:30 PG – 9:00 PTG, Jumaat: 9:30 PG – 9:00 PTG, Sabtu: 9:30 PG – 9:00 PTG, Ahad: 9:30 PG – 9:00 PTG
Google MapsBuka di Google Maps
4.6
Based on 5 reviews

Real Customer Reviews at Kedai Kek Sejati Indah:


Azizi Aziz- 07:27 07/13/23
Ok saja. Ada kuih yang sedap, ada yang kurang. Harga pun begitu, ada yang berbaloi, ada yang kurang. Saya suka dengan serunding nya, harga sesuai dengan kuantiti dan rasa.

zulkifli anuar- 08:00 10/24/22
Antara kedai kek yg paling sedap dekat kedah.. Decoration pun cantik

Muhammad Faiz Alfaruqi- 13:30 09/18/20
Kedai 🍰 Kek Sejati Indah Indah pilihan saya, rasanya tidak mengecewakan,Parking ada banyak pilihanBoleh buat pelbagai jenis tempahan kek,

adilah othman- 20:27 05/12/19
Kedai ni klu pi wajib bli kek coklat cheese berhantu tu.. Mmg brhantu la smpai gmbq pun xdan nk ambik.. Msuk dlm prut cpt sgt..

Fz 7- 11:43 02/18/19
harga berpatutan. ada servis delivery area sg petani (ada cas). bnyk kali beli dan mcm2 kek dah kami makan, semua sedap n x pernah mengecewakan. alhamdulillah.. support perniagaan muslim. ♥️💝
js_loader

Kedai Kek

AlamatJalan Saujana 1, 08000 Sungai Petani, Kedah, Malaysia
Nombor Telefon+60 4-441 3482
Waktu OperasiIsnin: 9:00 PG – 9:00 PTG, Selasa: 9:00 PG – 9:00 PTG, Rabu: 9:00 PG – 9:00 PTG, Khamis: 9:00 PG – 9:00 PTG, Jumaat: 9:00 PG – 9:00 PTG, Sabtu: 9:00 PG – 9:00 PTG, Ahad: 9:00 PG – 9:00 PTG
Google MapsBuka di Google Maps
1.6
Based on 5 reviews

Real Customer Reviews at Kedai Kek:


Aeuz ZaL- 01:51 01/02/21
baik

aen 125- 15:31 11/08/20
rasa sedap
js_loader

Haini Bakery

Alamat3A, Jalan PKS A, Pusat Komersial Saujana, 08000 Sungai Petani, Kedah, Malaysia
Nombor Telefon+60 19-547 5390
Waktu OperasiIsnin: 12:30–7:30 PTG, Selasa: 12:30–7:30 PTG, Rabu: 12:30–7:30 PTG, Khamis: 12:30–7:30 PTG, Jumaat: 12:30–7:30 PTG, Sabtu: 9:00 PG – 5:00 PTG, Ahad: 12:30–7:30 PTG
Google MapsBuka di Google Maps
4.2
Based on 5 reviews

Real Customer Reviews at Kedai Kek dan Pastri Haini:


meesha krishna- 08:45 05/01/23
mereka kedai hampir kosong, tiada seperti dalam gambar.mungkin disebabkan raya

R KN- 07:17 03/08/23
Saya adalah salah seorang pelanggan yang kerap ke kedai roti mereka. Sangat suka semua yang mereka buat. Mula membeli daripada mereka beberapa tahun lalu melalui Whatsapp selepas melihat Instagram mereka. Pada masa itu ia hanya melalui penghantaran ke rumah semasa PKP. Harga murah tapi sangat sedap!! Juga membeli lasagna roti dan bebola daging mereka di Bazaar Ramadhan! Mereka juga mempunyai perkhidmatan pelanggan yang sangat baik dan pemiliknya sangat ramah. Sekarang saya terus membeli kek dan roti dari kedai sekali-sekala. Keluarga saya suka roti mereka.

Mohammad Azri Bin Jamaludin- 10:09 02/08/23
Sejambak cantik, simple & harga berbaloi 👍

Fahim Ramli- 07:42 12/13/21
Harga tersangat murah Dan Rasa kek Yang berkualiti..tak Sama macam kek lain²

alaiman ramli- 09:59 06/10/21
Produk sangat terbaik kek lain daripada yang lain ,must try dan harga berpatutan
js_loader

Wokman Bakery

Alamat149 A, Jalan Masjid 1, Taman Pekan Baru, 08000 Sungai Petani, Kedah, Malaysia
Nombor Telefon+60 4-423 9118
Waktu OperasiIsnin: 10:00 PG – 8:00 PTG, Selasa: 10:00 PG – 8:00 PTG, Rabu: 10:00 PG – 8:00 PTG, Khamis: 10:00 PG – 8:00 PTG, Jumaat: 10:00 PG – 8:00 PTG, Sabtu: 10:00 PG – 8:00 PTG, Ahad: 10:00 PG – 8:00 PTG
Google MapsBuka di Google Maps
4.6
Based on 5 reviews

Real Customer Reviews at Wokman Bakery:


KALAIVANI MURUGAN- 07:25 02/07/23
Sangat kreatif.. terima idea kami & kakitangan yang cantik.. semua kedai roti di sekitar menolak permintaan saya tetapi pekerja melakukan kerja yang baik & mengejutkan anak saya pada hari lahirnya .. kek ini pada 2022 , sebelum ini mereka menyampah kek muka TEDDY... 👍👏 👏👏

Hamdan Baya- 07:12 09/15/22
Kelang roti

ahmad fauzi Baharuddin- 09:57 05/13/19
Byk pilihan dan kek decoration cantik especially kek untuk kanak kanak

adila shafee- 07:03 03/28/19
kek dan roti sedap

Augustine Towonsing- 08:02 11/25/16
Cake dan kuih muih yang sedap. Walaupun, ruang kecil tetapi kelihatan menarik, bersih dan harga yang berpatutan.
js_loader

Fairy Cake & Pastry (Taman Petani Jaya)

Alamat54, Lorong 24, Taman Petani Jaya, 08000 Sungai Petani, Kedah, Malaysia
Nombor Telefon+60 4-424 8000
Waktu OperasiIsnin: 9:30 PG – 10:00 PTG, Selasa: 9:30 PG – 10:00 PTG, Rabu: 9:30 PG – 10:00 PTG, Khamis: 9:30 PG – 10:00 PTG, Jumaat: 9:30 PG – 10:00 PTG, Sabtu: 9:30 PG – 10:00 PTG, Ahad: 9:30 PG – 10:00 PTG
Google MapsBuka di Google Maps
3.8
Based on 5 reviews

Real Customer Reviews at Fairy Hot Bread & Cake House Sdn Bhd ( Taman Petani Jaya):


Ayra Rich- 14:27 05/16/23
Masalah masa operasi saja.Kadang tutup awal. Sampai2 dah tutup

habibah othman- 12:58 10/01/22
Kek cantik & harga berpatutan.Sentiasa ada Ready stok. Sedap jgk..Ada roti & biskut yg sedap.Kalau nak cari kek, roti & biskut yg sedap memang kena mai sini

Ramlah Mell- 07:58 09/06/22
Boleh mai sini utk cari kek yg murah harga berpatutan...

Aliff afwan Nazri- 09:42 04/02/21
Kedai cantik,banyak roti sedap dan menarik untuk ku beli .macam aku nak borong semua pulak 😂😂

Sivaraj Siva- 13:04 04/22/20
Tak Tau nak hormat customer...layan Tak bagus semasa Tanya pasal order kek
js_loader

Summer Bakery & Cafe Sungai Petani (Lagenda Heights)

AlamatJalan Lagenda 1, Lagenda Heights, 08000 Sungai Petani, Kedah, Malaysia
Nombor Telefon+60 14-254 3688
Waktu OperasiIsnin: 9:30 PG – 9:30 PTG, Selasa: 9:30 PG – 9:30 PTG, Rabu: 9:30 PG – 9:30 PTG, Khamis: 9:30 PG – 9:30 PTG, Jumaat: 9:30 PG – 9:30 PTG, Sabtu: 9:30 PG – 9:30 PTG, Ahad: 9:30 PG – 9:30 PTG
Google MapsBuka di Google Maps
5.0
Based on 5 reviews

Real Customer Reviews at Summer Bakery & Cafe Sungai Petani (Lagenda Heights):


Ayu Fahimah- 10:52 03/01/23
Perkhidmatan yang hebat! Mereka mengambil pesanan kami dan membantu kami menyimpan creampuff untuk hari berikutnya kerana hotel kami tidak mempunyai peti sejuk. Terima kasih kedai roti musim panas ❤️🫶🏼

Livvie Chia- 15:59 01/30/23
Mengunjungi kedai roti ini untuk bertemu dengan rakan pada hari kesembilan CNY. Memesan puff krim empat musim mereka untuk mendapatkan makna yang baik untuk nasib baik. rasa sedap. Getaran yang baik🥰

NENA “Black Daisy”- 13:06 05/09/22
Makan sini semua sedap gila. Terutama danish roll dia. Sila cuba

Poon Shila- 13:04 09/14/21
Kek yang sedap

Mohd Akhlaken- 14:52 08/21/21
Bukan summer je jual...semua musim dia juai...
js_loader

Safura Cake House HQ

Alamat17 Jalan NCity 1/1, N city cafe, Jalan Bakar Arang, Kawasan Perusahaan Ringan Bakar Arang, 08000 Sungai Petani, Kedah, Malaysia
Nombor Telefon+60 18-461 6557
Waktu Operasi
Google MapsBuka di Google Maps
3.0
Based on 5 reviews

Real Customer Reviews at Safura Cake House HQ:


Nur Syahira Md Fauzi- 10:19 07/09/23
Bila baca review org, mmg betul la, kek sedap tapi sayang seribu kali sayang, ada kekurangan dari segi layanan staf, mcm tak ikhlas ja senyum, hmm...pastu kurang arif pasal kaedah payment, bagi 3 bintang sebab kek sedap ja😅

Diya Affendi- 10:30 12/23/22
Sayanggggnyaa . Cake sedap tapi attitude staff sangatt teruk . Kereqq gila . Boleh kan cakap “maaf kak tak boleh tulis , nnt kek ni rosak” . Ni tak , tak boleh tulis , tak boleh tulis 🥲 tetiba , boleh pulak tulis 🥲 Setiap tahun dan dari taman berangan lagi beli kek ni 😭 kte pernah keje kedai kek tapi tak pernah tolak permintaan customer dengan begitu teruk sekali. sedihh dapat layanan mcmni .

Mohd Firdaus- 11:19 11/29/22
Mcm² kek ada.... terbaekkkk 👍

LattTaLiLat- 02:51 03/21/22
Banyak kek harga bajet disini. Saya suka durian crepe sedap. Harap staf lebih mesra dengan customer dan tahu pasal kek bila ditanya oleh customer.

Daniel syafiq- 15:25 02/14/22
Terdapat banyak pilihan kueh dan cake siap boleh buat tempahan untuk apa jua majlis
js_loader

Nama Kedai

Alamat17, Jalan Mawar 2, Taman Pekan Baru, 08000 Sungai Petani, Kedah, Malaysia
Nombor Telefon+60 11-1148 1373
Waktu OperasiIsnin: 8:00 PG – 10:00 PTG, Selasa: 8:00 PG – 10:00 PTG, Rabu: 8:00 PG – 10:00 PTG, Khamis: 8:00 PG – 10:00 PTG, Jumaat: 8:00 PG – 10:00 PTG, Sabtu: 8:00 PG – 10:00 PTG, Ahad: 8:00 PG – 10:00 PTG
Google MapsBuka di Google Maps
4.3
Based on 5 reviews

Real Customer Reviews at Fatimah Bakery:


Noraziah Othman- 08:04 06/08/23
Kedai bersebelahan Nasi kandar Hussain. Jual bakeri dan pelbagai barangan dari timur tengah

Muhammad Azim- 14:05 05/23/23
Klw nk coklat arab boleh beli kat sini

Sharina Abdul Halim- 09:07 04/03/23
Macam2 ada, dari segi kurma, pastry, kek dan kuih raya...🥰

MN A- 06:17 02/11/23
harga di barang tak sama dengan harga scan. bila tanya, simply cakap staff salah lekat harga. beza rm10+ kot. takde professional ways to handle this thing.

nazrin z- 03:22 07/22/19
Lama dah beli roti disini dari zaman tuisyen dekat Hasani smpai sekarang.Sedap dan banyak pilihan.Selain roti ada juga jual kekacang, kurma dan minyak wangi
js_loader

Bagikan:

Ads - After Post Image

Leave a Comment